Gezond drinken

Voldoende drinken is belangrijk in de zwangerschap. Met ruim anderhalve liter per dag zit je goed. Dat is ongeveer tien bekers of tien grote glazen. Water is de gezondste keuze.

Cafeïne

Koffie, thee en energiedrankjes bevatten de opwekkende stof cafeïne. Je baby wordt onrustig als je veel cafeïne gebruikt. Soms voelt het dan alsof je baby door je buik stuitert! Te veel cafeïne vergroot bovendien de kans op een miskraam. Ook kan het zorgen voor een lager geboortegewicht van je baby.

Drink daarom maximaal één kopje koffie per dag of kies voor cafeïnevrije koffie of twee halve kopjes koffie aangelengd met melk. Ook groene en zware thee bevatten cafeïne, maar wel minder. Je kunt maximaal drie tot vier mokken groene of zwarte thee per dag drinken. In energiedrankjes zit soms ook veel cafeïne. Die kun je dus ook beter niet drinken of maximaal een blikje per dag, als je geen koffie of thee gebruikt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.