Het consultatiebureau

Om mee te kunnen doen in de maatschappij is het voor kinderen belangrijk dat ze gezond en fit opgroeien. Daarin hebben ouders en opvoeders een belangrijke taak. Zij staan hier niet alleen in, het consultatiebureau heeft ook een rol.

Van 0 tot 4 jaar

Samen met ouders volgen wij hoe kinderen groeien en ontwikkelen. In de leeftijd van 0 tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van consulten op het consultatiebureau. Tijdens zo’n consult worden kinderen gewogen en gemeten, worden vragen van ouders besproken en wordt gekeken naar de groei en ontwikkeling. Ook worden er vaccinaties gegeven.

De kraamverzorgende stuurt aan het einde van de kraamtijd een overdracht naar het consultatiebureau. Als een baby ongeveer 2 weken oud is, komt een jeugdverpleegkundige thuis op bezoek om kennis te maken. De baby wordt nagekeken en ouders kunnen vragen bespreken. Ook wordt de eerste afspraak voor het consultatiebureau gemaakt.

Elk kind heeft een digitaal dossier waarin de gegevens over groei en ontwikkeling worden genoteerd. Nieuwsgierig? klik op de link in de rechterkolom.

Contact

Heb je eerder vragen of maak je je zorgen? Dan kun je tussen de afspraken door bij ons terecht. Er zijn inloopspreekuren, je kunt mailen en whatsappen. Kijk in je groeigids voor de contactgegevens. Je kunt ook bellen met onze Klantenservice, 0900-8433.

Heb je iets meer ondersteuning nodig? Dan kan de jeugdverpleegkundige op huisbezoek komen. Opvoeden met zelfvertrouwen en plezier, wij ondersteunen er graag bij!

Waar wij zitten

vind de locatie bij jou in de buurt