Het consultatiebureau

Om mee te kunnen doen in de maatschappij is het voor kinderen belangrijk dat ze gezond en fit opgroeien. Daarin hebben ouders en opvoeders een belangrijke taak. Zij staan hier niet alleen in, het consultatiebureau heeft ook een rol.

Van 0 tot 4 jaar

Samen met ouders volgen wij hoe kinderen groeien en ontwikkelen. In de leeftijd van 0 tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van consulten op het consultatiebureau. Tijdens zo’n consult worden kinderen gewogen en gemeten, worden vragen van ouders besproken en wordt gekeken naar de groei en ontwikkeling. Ook worden er vaccinaties gegeven.

De kraamverzorgende stuurt aan het einde van de kraamtijd een overdracht naar het consultatiebureau. Als een baby ongeveer 2 weken oud is, komt een jeugdverpleegkundige thuis op bezoek om kennis te maken. De baby wordt nagekeken en ouders kunnen vragen bespreken. Ook wordt de eerste afspraak voor het consultatiebureau gemaakt.

Elk kind heeft een digitaal dossier waarin de gegevens over groei en ontwikkeling worden genoteerd. Nieuwsgierig? klik op de link in de rechterkolom.

Contact

Heb je eerder vragen of maak je je zorgen? Dan kun je tussen de afspraken door bij ons terecht. Er zijn inloopspreekuren, je kunt mailen en whatsappen. Kijk in je groeigids voor de contactgegevens. Je kunt ook bellen met onze Klantenservice, 0900-8433.

Heb je iets meer ondersteuning nodig? Dan kan de jeugdverpleegkundige op huisbezoek komen. Opvoeden met zelfvertrouwen en plezier, wij ondersteunen er graag bij!

22wekenprik zwangeren

Bescherm je baby tegen kinkhoest. Haal de 22wekenprik bij een consultatiebureau bij jou in de buurt. Voor meer info kijk op 22wekenprik.nl

De 22 wekenprik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest. Dit is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen. Baby’s krijgen in Nederland al een vaccinatie tegen kinkhoest. Maar dat kan pas als ze 2 maanden oud zijn. Dat betekent dat ze de eerste maanden na de geboorte nog niet beschermd zijn tegen kinkhoest. En juist dan zijn ze kwetsbaar. Je kunt jezelf tijdens je zwangerschap laten vaccineren tegen kinkhoest. Je baby is dan vanaf dag 1 beschermd tegen de ziekte. Je kunt de prik halen vanaf de 22e week van je zwangerschap. Daarom de naam 22 wekenprik.

Afspraak maken

Vanaf 16 december 2019 krijgen alle zwangere vrouwen de 22 wekenprik gratis aangeboden. Om de 22 wekenprik te halen, maak je zelf een afspraak met het consultatiebureau op 0900 - 8433. De arts of verpleegkundige geeft je dan meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma

Waar wij zitten

vind de locatie bij jou in de buurt