Je kunt bij ons voor meer terecht dan je denkt. De meeste mensen denken bij het consultatiebureau vooral aan het wegen en meten en de consulten.

Inloopspreekuren

Heb je tussen de geplande afspraken door vragen? Dan kun je terecht op een van onze inloopspreekuren in verschillende gemeenten in Rivierenland. Toets je postcode of woonplaats in en vind het consultatiebureau bij jou in de buurt.

Huisbezoek

Als er vragen of zorgen zijn dan kan de jeugdverpleegkundige ook op huisbezoek komen. Dit gebeurt regelmatig bij slaapproblemen, eetproblemen en opvoedvragen. Je kunt zelf vragen om een huisbezoek, soms zal de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige een huisbezoek aan je voorstellen.

Inloopspreekuur op peuterspeelzalen

Onze jeugdverpleegkundigen komen regelmatig op peuterspeelzalen. Je kunt op de peuterspeelzaal vragen of en wanneer ze langs komt. Er is dan ruimte voor het stellen van vragen. Ook kan de jeugdverpleegkundige helpen als een kind iets extra’s nodig heeft van de peuterspeelzaal.

Online bibliotheek

Als je vragen hebt over het opvoeden en opgroeien van je kind, wil je natuurlijk graag gemakkelijk en snel het juiste antwoord vinden. In de online bibliotheek op onze site vind je alles over opvoeden en ontwikkeling van je kindje van 0 tot 4 jaar. Vanuit deze bibliotheek kun je filmpjes, folders en flyers over verschillende onderwerpen bekijken en downloaden.

22wekenprik zwangeren

Bescherm je baby tegen kinkhoest. Haal de 22wekenprik bij een consultatiebureau bij jou in de buurt. Voor meer info kijk op 22wekenprik.nl

De 22 wekenprik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest. Dit is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen. Baby’s krijgen in Nederland al een vaccinatie tegen kinkhoest. Maar dat kan pas als ze 2 maanden oud zijn. Dat betekent dat ze de eerste maanden na de geboorte nog niet beschermd zijn tegen kinkhoest. En juist dan zijn ze kwetsbaar. Je kunt jezelf tijdens je zwangerschap laten vaccineren tegen kinkhoest. Je baby is dan vanaf dag 1 beschermd tegen de ziekte. Je kunt de prik halen vanaf de 22e week van je zwangerschap. Daarom de naam 22 wekenprik.

Afspraak maken

Vanaf 16 december 2019 krijgen alle zwangere vrouwen de 22 wekenprik gratis aangeboden. Om de 22 wekenprik te halen, maak je zelf een afspraak met het consultatiebureau op 0900 - 8433. De arts of verpleegkundige geeft je dan meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma

Waar wij zitten

vind de locatie bij jou in de buurt